moderne kunst hamburg

Hamburger Kunsthalle Bezienswaardigheden Hamburg CitySpotters.
Verder is er een omvangrijke verzameling moderne fotografie Andreas Gursky, Thomas Struth, Thomas Ruff en Candida Höfer. Ook heeft deze galerie een grote collectie kunst met nieuwe media en video-installaties. Handig om te weten. Website: Hamburger Kunsthalle. Adres: Glockengiesserwall 5. Openingstijden: 10.00 18.00 maandag gesloten, donderdag tot 21.00. Toegangsprijs: 1200, voor de gehele collectie, 800, voor alleen de permanente collectie, onder 18 jaar gratis. Raadpleeg de website van Hamburger Kunsthalle voor actuele prijsinformatie en openingstijden. Ontdek Hamburg Privé wandeltour Zie de highlights van Hamburg met een privé gids.
https://www.a3schilderwerken.nl/
Hamburger Kunsthalle Wikipedia.
De Hamburger Kunsthalle is een museum annex Kunsthalle, gelegen aan de Glockengießerwall tussen het Hauptbahnhof en de Alster in de Altstadt van de Duitse stad Hamburg. 4 Externe link. De Kunsthalle bestaat uit drie delen totaal meer dan 13.000 m.: twee met elkaar verbonden gebouwen.: Kunstmuseum, tussen 1863 en 1869 gebouwd in baksteen in opdracht van de, in 1817 opgerichte, Kunstverein naar een ontwerp van de architecten Georg Theodor Schirrmacher en Hermann von der Hude. Kunsthalle, een uitbreiding van 1912-1921 gebouwd in muschelkalksteen met de karakteristieke koepel naar een ontwerp van Fritz Schumacher. Het totale tentoonstellingsoppervlak is meer dan 6000 m. Ten slotte is er de naastgelegen nieuwbouw met een tentoonstellingsoppervlak van 5600 m, de. Galerie der Gegenwart uit 1995, een in lichte zandsteen uitgevoerd, blokvormig gebouw naar een ontwerp van Oswald Mathias Ungers. Bestemd als tentoonstellingsruimte voor moderne kunststromingen, van popart tot hedendaagse kunst.
online marketing
De Hamburger kunsthalle is een museum in Hamburg CityZapper.
Museum fur Kunst und Gewerbe. In het Museum fur Kunst und Gewerbe in Hamburg vind je exposities van over de hele wereld. De collectie verschilt van middeleeuwse kunst tot moderne kunst, waardoor je al bezoeker een kleine reis door de tijd maakt.
Kunstmusea in Hamburg Lexiophiles.
De Kunsthalle is het grootste museum in Hamburg en bevindt zich direct naast het centraal station. Het museum is ondergebracht in twee verschillende met elkaar verbonden gebouwen, een klassiek gebouw en een modern gebouw. De enorme collectie van het museum bevat oude meesters uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw, kunst uit de negentiende eeuw, moderne kunst en hedendaagse kunst.
Hamburger Kunsthalle Hamburg 2018 Alles wat u moet weten voordat je gaat TripAdvisor.
laetitiawalter Amsterdam, Nederland. 12 juni 2017 beoordeeld. Wat een collectie! Apart hyper modern gebouw voor de moderne kunst, in het grote statige oude gebouw de kunst van omstreeks 1400-1950. Maar wat een collectie! Geweldig chronologisch opgehangen in een duidelijke rondleiding.
HAMBURGER KUNSTHALLE, Hamburg In museumgids Kunstmusea van Duitsland.
Nog niet genoemde klinkende grote namen in de collectie van het museum zijn verder uit de perioden van de oude kunst, negentiende eeuw en moderne kunst in alfabetische volgorde.: Hans Arp, Max Beckmann, Constantin Brancusi, Giovanni Lorenzo Bernini, Arnold Böcklin, François Boucher, Alexander Calder, Canaletto, Paul Cézanne, Gustave Courbet, Edgar Degas, Eugène Delacroix, Robert Delaunay, Otto Dix, Anthonie van Dyck, Max Ernst, Francisco Goya, Paul Gauguin, Alberto Giacometti, Erich Heckel, Hans Holbein de Jonge, Gerard van Honthorst, Alexej von Jawlensky, Ernst Ludwig Kirchner, Max Klinger, Henr Fantin-Latour, Claude Lorrain, René Magritte, Édouard Manet, George Minne, Claude Monet, Edvard Munch, Pablo Picasso, Camille Pissarro, Odilon Redon, Auguste Rodin, Dante Gabriël Rossetti, Henri Rousseau, Peter Paul Rubens, Oskar Schlemmer, Carl Spitzweg, Guiovanni Battista Tiepolo, Henri de Toulouse-Lautrec, Édouard Vuillard en Wols. 20095 Hamburg, Duitsland.
Hamburger Bahnhof Museum für Gegenwart Wikipedia.
Het museum is gevestigd in een voormalig spoorwegstation, het Hamburger Bahnhof, aan de Invalidenstraße in het stadsdeel Moabit, niet ver van Berlin Hauptbahnhof. De collectie van het Hamburger Bahnhof maakt deel uit van de collectie moderne kunst van de Nationalgalerie.
Hamburger Kunsthalle Tentoonstellingen Duitsland. Email. Facebook. Twitter.
De collectie van het museum omvat kunstwerken uit 7 eeuwen, van de Middeleeuwen tot in de huidige tijd. De zwaartepunten binnen de verzameling zijn Noord-Duitse middeleeuwse schilderkunst, Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw, Duitse schilderkunst uit de 19e eeuw en klassieke moderne kunst van het begin van de 20e eeuw. Ook op het gebied van hedendaagse kunst bezit de Hamburger Kunsthalle een aantal belangrijke werkgroepen van Duitse en internationale kunstenaars. Naast de vaste collectie wordt een veelzijdig tentoonstellingsprogramma gepresenteerd dat jaarlijks duizenden bezoekers naar Hamburg trekt.
Hamburg musea.
De Hamburger Kunsthalle heeft voornamelijk kunst uit de negentiende eeuw, met onder andere klassiekers van Claude Monet, Paul Gauguin en Caspar David Friedrich. Daarnaast heeft de Kunsthalle ook een voortreffelijke collectie moderne kunst, hedendaagse kunst en een aantal historische kunstwerken van bijvoorbeeld Rembrandt, Anthony van Dyck, Jan Massys en von Minden. Museum fr Vlkerkunde Hamburg.

Contacteer ons

Resultaten voor moderne kunst hamburg