kunst wikipedia

Romeinse kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. De Romeinse kunst is de visuele kunst die geproduceerd werd in het antieke Rome en binnen de grenzen van het Imperium Romanum. De voornaamste vormen van Romeinse kunst zijn de architectuur, de schilderkunst, het beeldhouwen en het maken van mozaïeken.
vankerkhovents.be
Moderne kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Juan Gris: Portret van Picasso, 1912. Juan Gris, Zonwereing, 1914 kubisme. Franz Marc, expressionisme. Amedeo Modigliani: Portret van Moise Kiesling, 1915. Kazimir Malevitsj: Suprametisme, 1915. Fernand Léger: Grand parade, 1958. Marsden Hartley: Portrait of a German Officer, 1914-1915. Robert Delaunay: Hommage à Blériot, 1914. Moderne kunst is de term die algemeen gebruikt wordt voor de avant-gardistische artistieke uitingen vanaf het begin van de 20e eeuw tot ongeveer de jaren 60.
Restaurant
Fundamentele kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Tony Smith: Playground3/3 1962, Beverly Hills. Fundamentele kunst is een kunststroming van de hedendaagse kunst en de schilderkunst van de 20e eeuw. Kunstenaars van de fundamentele kunst onderzoeken basisprincipes als vorm, kleur, formaat en schildertechniek.
Kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Portaal Kunst Cultuur. Attributen van schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Anne Vallayer-Coster, 1769, olieverf op canvas. Onder kunst wordt in het algemeen verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen, onder meer: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie.
Decoratieve kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Decoratieve kunst is een traditionele benaming voor een aantal soorten kunst en handwerken waarbij decoratieve en functionele werken worden gemaakt van een groot scala aan materialen, waaronder keramiek, hout, glas, metaal, textiel en vele andere.
Medium kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. In de kunst is een medium meervoud: media een term om het materiaal en de grondstoffen aan te duiden, aangewend door een kunstenaar om een kunstwerk te vervaardigen. Het geeft dus niet weer in welke stijl, op welke manier of met welke gereedschappen een werk is gemaakt.
CategorieKunst: Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Zie de categorie Art van Wikimedia Commons voor mediabestanden. Wikiquote heeft een of meer citaten gerelateerd aan CategorieKunst.: Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: CategorieKunst: en vrije tijd. Deze categorie bevat de volgende 36 ondercategorieën, van een totaal van 36. Kunstlijsten 6 C, 4 P. Artistieke techniek 13 C, 40 P. Werk naar auteur 15 C, 1 P. Beeldende kunst 14 C, 177 P.
Illusionisme kunst Wikipedia.
Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 2 jun 2017 om 0722. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.,
Bio-kunst Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. De bio-kunst is een onderdeel van een recente ontwikkeling in de hedendaagse kunst, waarbij kunstenaars werken met organismen of processen van biotechnologie, zoals genetische modificatie. De Engelse benaming BioArt" is in 1997 gemunt door Eduardo Kac om zijn kunstwerk Time Capsule te beschrijven.

Contacteer ons

Resultaten voor kunst wikipedia